Ayzek Hakkında

 

Ayzek Gıda 2008 yılında Adana’ nın Çukurova ilçesinde kurulmuş olup; 4,000 m2 kapalı alan ve 12,500 m2 açık alana sahip fabrikası , üstün hizmet ve kalite anlayışıyla hizmet veren sektörün öncü firmalarından biridir.
Ayzek Gıda yağlarını kalitesiyle ve antioksidan özelliğiyle bir dünya markası olarak kabul ettireceğine inanmış bir firmadır.

Çünkü Kaliteli ve Güvenilirdir

Ürünün kalitesini belirleyen, zeytinin; tipi, üretildiği yer, toplanış, sıkılış, saklanış ve şişeleniş şeklidir.
Uygun üretimi, uygun teknoloji ile gerçekleştirerek kalitesinin sürekliliğini sağlamak için sürekli araştırmakta ve sistemini oluşturan bütün fonksiyonlarını birer birer ele alarak geliştirmektedir. Bu nokta, müşterinin memnuniyetini en üst seviyede tutma arzusudur.
Tesisimiz ISO:22000:2005 – BS EN ISO 9001:2008- ISO 14001:2001 kalite belgelerine sahip tek tesistir ve ayrıca TSE müracaatları yapılmış olup 2012 zeytin sezonuyla belgeler temin edilecektir. Makinelerimiz Türk gıda kodeksine uygun olarak imal edilmiş Bilgisayarlı Contini İtalyan Rapanelli Sistem Zeytinyağı Makineleridir.
Bölgemizde …Gemlik, Sarıulak , Avyalık, Çiltopak, Topakulak, gibi vs. birçok Zeytin … cinsleri ağırlıkta olmakla üzere 7- 8 çeşit zeytin cinsleri bulunmaktadır. İşletmemiz tarafından kalite odaklı zeytinyağı için toprak ve zeytin ağacı çeşidi yanında zeytin ağacı yetiştiricilerine yönelik bilinçlendirici yazılı yayınlar dağıtılıp hasat zamanında da zeytin tanesinin zedelenmemesi için elle toplanılmasına teşvik edilip en hızlı ve bozulmadan hızlı bir şekilde işletmemize ulaşabilmesi için belli başlı üreticilere plastik kasalar dağıtılmaktadır.
Bunun sayesinde serbest yağ asit değeri 100 gr’da 0,5 ile 1,8 arasında olmaktadır ayrıca berrak yeşilden sarıya değişebilen renkte kendine özgü tat ve kokuda olan doğal yağ talebimiz doğrultusunda satın aldığımız yağları asit değerlerine göre natürel olarak oksijenle en az temasla krom tanklarda muhafaza edilmektedir.
İşletmemizin teorik kapasitesi aylık 10,000 ton dur.